Buddy Blogg

Buddy Blogg

Stort och smått

Här samlar vi några av de texter som Buddy Boy producerar tillsammans med regelbundna uppdateringar. Högt och lågt, brett och smalt.

Få ditt företag att växa genom att nätverka

TEK KompetensPosted by Buddy Boy Wed, June 13, 2018 16:19:12

Denna text är skriven av Amanda Hajney för TEK Kompetens (tek.se) och finns även att läsa på blogg.tek.se


Det råder ingen tvekan om att vi människor är flockdjur och att vi lär oss av varandra. Genom att träffa likasinnade och människor med snarlika utmaningar i livet, kan du lära dig av både andras framgångssagor men också deras misslyckanden, och sedan välja att implementera det bra och undvika det dåliga i ditt eget företagande. Det bästa sättet för chefer att träffa andra chefer, säljare att träffa andra säljare, kommunikatörer att träffa andra kommunikatörer och så vidare, är att gå med i eller starta upp ett nätverk. Det finns mängder med nätverk i Sverige, både fysiska och digitala.

Ett bra nätverk är ett nätverk som leder någonstans och inte bara blir till en regelbunden fikapaus. Har du tur samlar du inte bara erfarenheter utan lyckas även få nya kunder på köpet genom att nätverka. Samtidigt kan du inte gå med i ett nätverk och tro att du en timme senare kan gå raka vägen till kontoret och skicka ut fem nya orderbekräftelser. Det tar tid att bygga upp relationer, och dessutom är det sällan de övriga medlemmarna i nätverket som senare förvandlas till kunder, utan snarare deras personliga eller yrkesmässiga kontakter, som förmedlas genom nätverkets medlemmar.

För att få ut så mycket som möjligt av ditt nätverkande finns det vissa bitar du bör tänka på, och andra du vill undvika. Det är dels viktigt att börja nätverka i tid, relationer byggs (som nämnt ovan) inte över en dag. Även om du inte tror dig behöva några tips eller råd i dagsläget, kan du kanske komma att behöva det om ett halvår eller ett par år? Så finns det ett nätverk i din bransch tillgängligt idag, gå med! Se samtidigt till att vara förberedd. Ha din hisspitch redo för att kunna presentera dig och ditt företag för varje ny kontakt. Att vara uppmärksam på dina medmänniskor är ett råd som gäller i livet som helhet, och inte minst medan du nätverkar. Lägg människor och deras namn på minnet, och allra helst även vilka företag de jobbar med och deras roll på dessa företag. Du vill inte verka nonchalant nästa gång ni ses genom att du sträcker fram handen och presenterar dig för en person du redan hälsat på. Försök även att ”smälta in”. Var inte för över- eller underklädd, var social och pratsam men utan att ta över hela rummet och se till att ”betala tillbaka” allt du lär dig under ditt nätverkande. Återgälda dina kunskaper och hjälp någon annan i framtiden.

Källa: monster.se  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.