Buddy Blogg

Buddy Blogg

Stort och smått

Här samlar vi några av de texter som Buddy Boy producerar tillsammans med regelbundna uppdateringar. Högt och lågt, brett och smalt.

Hotel Tylösand

Juni Juli AugustiPosted by Buddy Boy Wed, June 13, 2018 15:40:18
Ur: Juni Juli Augusti 2018

Att spendera soliga sommardagar i Tylösand är inte bara en självklarhet för den generella Halmstadsbon, det är likväl en tradition för turister, både svenska som utländska. Alla dras vi till den mjuka sanden och det salta vattnet. Varesig du redan är såld på Tylösand eller förstagångsbesökare följer här några matnyttiga tips på hur du maximerar din Tylösandsvistelse i sommar.


Bo bekvämt

På vackra Hotell Tylösand finns över 200 rum som väntar på att få skämma bort dig. I sommar har de även speciella Sommar & Nöjespaket som du bokar via bokning@tylosand.se.


Lata dagar

Tylösand är en av västkustens absolut populäraste strand. Här har du hela 7 kilometer av sandstrand att slappa på samtidigt som du svalkar dig i Kattegatt titt som tätt.


Partaj

Sommarens skönaste After Beach och hetaste nattklubb hittar du på Solgården, som är Tylösands stora livescen. Varje dag 16:00-17:30 mellan 30 juni och 4 augusti är det After Beach som ger dig möjligheterna att runda av din stranddag med fullt ös. Måndagar är lika med Dansbands-dagar medan man på Solgården på onsdagar arrangerar konserter med några av de hetaste artisterna just nu. Se fullständigt artistschema nedan. När solen sen går ner förvandlas Leif’s Lounge till fartfylld nattklubb med tunga DJ:s, events och musik som håller dansgolvet fullt varje måndag, torsdag, fredag, lördag och efter konserterna på onsdagar.


Ät gott

Hotell Tylösand erbjuder inte mindre än fyra restauranger, alla med specialiserade inriktningar. Från tapas till fine dining, här finns något för alla smaker. Du kan käka pizza på Leffes (Leif’s Bar & Grill Terasser), eller njuta av färsk sushi på Bettans Bar. Ta nåt litet på Titus Tapas eller slår på stort på Restaurang Tylöshus. I närområdet ligger ytterligare restauranger och barer som väntar på att få mätta och underhålla dig.


Aktivera dig

Tylösand erbjuder så mycket mer än sol och bad. På Hotell Tylösand hittar du Tres Hombres Art, Sveriges största konstgalleri med över 400 verk och fotokonst i världsklass. Ny kick runt varje hörn. Ta dig tid att njuta. Barnen kan roa sig på Tuffers Club, barnklubben som aktiverar barnen varje dag med pyssel, minidisko och annat kul. Undertiden barnen roar sig kan du kanske passa på att besöka en av Sveriges finaste golfbanor Halmstad Golfbana, där du även kan spela paddeltennis. I närheten ligger också S:t Olofs kapell som sedan 1721 har erbjudit sina besökare en stunds avkoppling. Om du är ute efter ordentligt med avkoppling, eller om du bara vill unna dig själv lite lyx, passa då på att besöka The Spa som med sina två våningar erbjuder både lugnande bad och behandlingar för både kropp och knopp. Glöm inte heller vandra längs vackra Prins Bertils Stig, som sträcker sig från Slottet i centrala Halmstad till Möllegård strax utanför Halmstad, och med en väg som ringlar sig precis utanför Hotell Tylösand.


Övrigt

I Tylösand drivs den mest omfattande verksamheten av alla livräddningsstationer i Sverige och där finns även Sveriges enda Livräddarskola, som upprättades redan 1960 och har gjort Tylösand till centrum för både svensk och nordisk livräddning. Varje år utbildas där ett 50-tal legitimerade livräddare. Livräddarbevakning på Tylösand sommaren 2018 sker från den 22 juni -15 aug och varje år arrangeras Livräddardagen. Då är det fritt fram att ta del av deras stora vattensäkerhetsförevisning där besökarna får bevittna hur samhällets olika räddningstjänster samarbetar och hur en räddningsinsats kan gå till. Efter uppvisningen kan du även få träffa brandmän, ambulanspersonal, sjöräddning och titta på hur deras utrustning fungerar. Eventet brukar vara en mycket trevlig och uppskattad familjeaktivitet! I år arrangeras Livräddardagen fredagen den 20 juli kl. 13-16.Text: Amanda Hajney  • Comments(0)//blogg.buddyboy.se/#post0