Buddy Blogg

Buddy Blogg

Stort och smått

Här samlar vi några av de texter som Buddy Boy producerar tillsammans med regelbundna uppdateringar. Högt och lågt, brett och smalt.

Åkturen

Juni Juli AugustiPosted by Buddy Boy Wed, June 13, 2018 15:42:34
Ur: Juni Juli Augusti 2018

Ta Åkturen till naturen


Ett av Hallands absolut vackraste områden är Åkulla bokskogar. Fram tills nu har du endast kunna nå denna natursskatt med bil, eller möjligtvis cykel, men från och med i maj i år förändrades det helt! Den första maj öppnades nämligen en ny busslinje, Åkturen, som knyter ihop Varbergs innestad med Åkulla bokskogar. Mellan maj och september kan du genom att hoppa på Åkturen nå uppskattade besöksmål som Öströ fårfarm, Strömma Farmlodge och Åkulla friluftsgård.


Den nya busslinjen blev verklighet efter ett initiativ från Näringslivs- och destinationskontoret som med medel från Lokalt ledd utveckling Halland nu ser till att både lokalbefolkningen och turister, och kanske främst internationella besökare som inte reser med bil, kan ta sig från kusten till inlandet utan att vara beroende av bil.


Åkturen trafikeras av Hallandstrafiken, som förutom de vanliga reguljära, stoppen, även stannar till längs olika sevärdheter så som Grimetons Radiostation (som också är ett världsarv och beskrivs som ”världens största sms-maskin”) och harmoniska Ästad Vingård. Totalt är det 18 stopp och turen har en ”Hop-On Hop-Off”-princip vilket innebär att du själv väljer var du vill hoppa av längs resan, och när du vill hoppa på bussen igen.

– Varje buss kommer med tvåtimmarsintervaller, så du kan hoppa av på ett ställe och välja att utforska den platsen, kanske äta något, vandra, bada eller till och med övernatta, sedan hoppa på passande buss igen och fortsätta din resa, berättar Ulrika Rylin, Landsbygdssamordnare på Näringslivs- och destinationskontoret.


Väl framme i Åkulla möts du av ett unikt område bestående av 12 vandringsleder och ett makalöst bokskogsområde med möjligheter till bland annat vandring och löpning samt sjöar som bjuder in till fiske och bad.

– Här hittar du också Hiaklitten, en väldigt vacker utkiksplats. Du kan också besöka Bockstensmannens fyndplats eller Stigs MC- & Motormuseum eller helt enkelt bara äta en glass på Ejas glasscafé, säger Ulrika glatt.


Besöksmålen längst Åkturen:

Grimeton Radiostation - Hållplats: Grimeton Radiostation

Obbhults gård - Hållplats: Obbhult

Villa Stenhuset - Hållplats: Obbhult

Stigs Mc- och Motormuseum - Hållplats: Flähult

STF Bråtadal Vandrarhem - Hållplats: Björkasjö

Ästad Vingård - Hållplats: Ästad

Österöö Fårfarm - Hållplats: Öströö

Enas Glasscafé - Hållplats: Granet

Strömma Farmlodge - Hållplats: Strömmaberg

Enebackens Kraftkälla - Hållplats: Strömmaberg

Korndals Gård - Hållplats: Nackhälle

Birgittas Retro & Antik - Hållplats: Spannarps korsväg

Samt en guidad visning lördag 11 augusti kl 09:30Säsongens resor avslutas 30 september med Åkulla Outdoor, en friluftsfestival där du erbjuds att prova på olika aktiviter så som rullskidor, orientering, scoutverksamhet, jakt, med mera.Läs mer på visitvarberg.se/akturen

Köp dina biljetter på hallandstrafiken.se


Åkturen trafikeras varje helg och helgdag mellan 1 maj - 17 juni samt 13 augusti - 30 september (4 gånger om dagen).

Mellan 18 juni - 12 augusti trafikeras sträckan 7 dagar i veckan (4 gånger om dagen).


Priser: En dygnsbiljett kostar 75 kronor för en vuxen, 45 kronor för ungdomar och 135 kronor för duo- eller familjebiljett (upp till 2 vuxna och 3 barn/ungdomar). Utöver detta gäller Hallandstrafikens samtliga biljetter och periodkort med rätt geografisk giltighet.


Text: Amanda Hajney  • Comments(0)//blogg.buddyboy.se/#post1

Hotel Tylösand

Juni Juli AugustiPosted by Buddy Boy Wed, June 13, 2018 15:40:18
Ur: Juni Juli Augusti 2018

Att spendera soliga sommardagar i Tylösand är inte bara en självklarhet för den generella Halmstadsbon, det är likväl en tradition för turister, både svenska som utländska. Alla dras vi till den mjuka sanden och det salta vattnet. Varesig du redan är såld på Tylösand eller förstagångsbesökare följer här några matnyttiga tips på hur du maximerar din Tylösandsvistelse i sommar.


Bo bekvämt

På vackra Hotell Tylösand finns över 200 rum som väntar på att få skämma bort dig. I sommar har de även speciella Sommar & Nöjespaket som du bokar via bokning@tylosand.se.


Lata dagar

Tylösand är en av västkustens absolut populäraste strand. Här har du hela 7 kilometer av sandstrand att slappa på samtidigt som du svalkar dig i Kattegatt titt som tätt.


Partaj

Sommarens skönaste After Beach och hetaste nattklubb hittar du på Solgården, som är Tylösands stora livescen. Varje dag 16:00-17:30 mellan 30 juni och 4 augusti är det After Beach som ger dig möjligheterna att runda av din stranddag med fullt ös. Måndagar är lika med Dansbands-dagar medan man på Solgården på onsdagar arrangerar konserter med några av de hetaste artisterna just nu. Se fullständigt artistschema nedan. När solen sen går ner förvandlas Leif’s Lounge till fartfylld nattklubb med tunga DJ:s, events och musik som håller dansgolvet fullt varje måndag, torsdag, fredag, lördag och efter konserterna på onsdagar.


Ät gott

Hotell Tylösand erbjuder inte mindre än fyra restauranger, alla med specialiserade inriktningar. Från tapas till fine dining, här finns något för alla smaker. Du kan käka pizza på Leffes (Leif’s Bar & Grill Terasser), eller njuta av färsk sushi på Bettans Bar. Ta nåt litet på Titus Tapas eller slår på stort på Restaurang Tylöshus. I närområdet ligger ytterligare restauranger och barer som väntar på att få mätta och underhålla dig.


Aktivera dig

Tylösand erbjuder så mycket mer än sol och bad. På Hotell Tylösand hittar du Tres Hombres Art, Sveriges största konstgalleri med över 400 verk och fotokonst i världsklass. Ny kick runt varje hörn. Ta dig tid att njuta. Barnen kan roa sig på Tuffers Club, barnklubben som aktiverar barnen varje dag med pyssel, minidisko och annat kul. Undertiden barnen roar sig kan du kanske passa på att besöka en av Sveriges finaste golfbanor Halmstad Golfbana, där du även kan spela paddeltennis. I närheten ligger också S:t Olofs kapell som sedan 1721 har erbjudit sina besökare en stunds avkoppling. Om du är ute efter ordentligt med avkoppling, eller om du bara vill unna dig själv lite lyx, passa då på att besöka The Spa som med sina två våningar erbjuder både lugnande bad och behandlingar för både kropp och knopp. Glöm inte heller vandra längs vackra Prins Bertils Stig, som sträcker sig från Slottet i centrala Halmstad till Möllegård strax utanför Halmstad, och med en väg som ringlar sig precis utanför Hotell Tylösand.


Övrigt

I Tylösand drivs den mest omfattande verksamheten av alla livräddningsstationer i Sverige och där finns även Sveriges enda Livräddarskola, som upprättades redan 1960 och har gjort Tylösand till centrum för både svensk och nordisk livräddning. Varje år utbildas där ett 50-tal legitimerade livräddare. Livräddarbevakning på Tylösand sommaren 2018 sker från den 22 juni -15 aug och varje år arrangeras Livräddardagen. Då är det fritt fram att ta del av deras stora vattensäkerhetsförevisning där besökarna får bevittna hur samhällets olika räddningstjänster samarbetar och hur en räddningsinsats kan gå till. Efter uppvisningen kan du även få träffa brandmän, ambulanspersonal, sjöräddning och titta på hur deras utrustning fungerar. Eventet brukar vara en mycket trevlig och uppskattad familjeaktivitet! I år arrangeras Livräddardagen fredagen den 20 juli kl. 13-16.Text: Amanda Hajney  • Comments(0)//blogg.buddyboy.se/#post0